Nieuws

Inschrijven

De inschrijvingsperiode is afgelopen. U kan nu enkel nog inschrijven voor nascholingen waar er nog voldoende plaats voor is. Wanneer het icoontje 'schrijf u in' echter ontbreekt, betekent dit dat de nascholing volzet is. 

 

Nascholingsbrochure 2019-2020

Download de pdf-brochure.

 

Wijzigingen/aanvullingen/correcties

  •  Brochure p72: terugkomdag ambassadeurs toernee vital: de data voor Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen werden foutief omgewisseld. De correcte data zijn: donderdag 20 februari 2020 voor Oost-Vlaanderen in Gent en dinsdag 24 maart 2020 voor West-Vlaanderen in Brugge  

  • Intervisie beroepsgeheim én dilemmatraining: de intervisie beroepsgeheim (brochure p 47) kan ook aangevuld worden met een praktijkgerichte dilemmatraining op centrumniveau (spreekster: Kris Stas). CLB's kunnen ook hiervoor intekenen via mail naar nascholing@vrijclbnetwerk.be

  • Redelijke aanpassingen gaat niet door op 13 november: naar aanleiding van het regeerakkoord en de onduidelijkheid rond de procedure afweging redelijkheid van aanpassingen en de rol van CLB hierbij, zien we ons genoodzaakt om de nascholing die gepland was op 13 november uit te stellen tot we meer duidelijkheid hebben. 

  • Het Vlaggensysteem van Sensoa van 10 en 17 januari 2020 in Brugge werd geannuleerd omwille van te weinig inschrijvingen.

  • 'Praten op motiverende wijze binnen een systematisch contactmoment' op vrijdag 21 februari 2020 in Odisee, Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Schaarbeek)

Prodia stelt voor: herwerkte protocollen cognitief functioneren
    
Omschrijving:
Scholen kloppen regelmatig aan bij het CLB met een vraag rond leerlingen die opvallend sneller of trager leren. Hoe ga je als CLB-medewerker aan de slag bij vragen rond cognitief en/of adaptief functioneren? We gaan in op de centrale kapstokken in de herwerkte protocollen, lichten de belangrijkste verbeteringen toe en reiken materialen aan om doorheen je traject te gebruiken. Verwacht geen A-Z overlopen van de protocollen, wél een ‘wat vind ik waar en met welk doel kan ik bepaalde materialen inzetten”. De voormiddag verloopt gezamenlijk. In de namiddag kies je voor 1 van de 2 protocollen. Na bevestiging van de inschrijving krijg je hierover nog een mail.
    
Spreker(s):
Projectmedewerkers Prodia
    
Datum:
13-02-2020 (9.30-16.00)  
    
Plaats:
Herman Teirlinckgebouw Brussel
Havenlaan 88
1000 Brussel
Tel: 02 553 60 60
Klik voor routebeschrijving
    
Prijs: 36.00
Catering:11.50
    
 Gebruikersnaam
Wachtwoord
Nog geen VCLB-login? Registreer hier.
VCLB Nascholing is een initiatief van de Vrije-CLB-Koepel vzw