Nieuws

Inschrijven

De inschrijvingsperiode is afgelopen. U kan nu enkel nog inschrijven voor nascholingen waar er nog voldoende plaats voor is. Wanneer het icoontje 'schrijf u in' echter ontbreekt, betekent dit dat de nascholing volzet is. 

 

Nascholingsbrochure 2019-2020

Download de pdf-brochure.

 

Wijzigingen/aanvullingen/correcties 


  • Intervisie beroepsgeheim én dilemmatraining: de intervisie beroepsgeheim (brochure p 47) kan ook aangevuld worden met een praktijkgerichte dilemmatraining op centrumniveau (spreekster: Kris Stas). CLB's kunnen ook hiervoor intekenen via mail naar nascholing@vrijclbnetwerk.be


  • 'Praten op motiverende wijze binnen een systematisch contactmoment' op vrijdag 21 februari 2020 in Odisee, Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Schaarbeek)

  •  Modernisering secundair onderwijs - update van woensdag 12 februari gaat door in de lokalen van Vrij CLB Netwerk in Schaarbeek (en dus NIET in het Ellipsgebouw)

Omgaan met seksueel grensoverschrijdend gedrag op school: het Vlaggensysteem van Sensoa (Schaarbeek)
    
Omschrijving:
Wat is normaal gedrag voor kinderen en jongeren die aan het groeien zijn in hun seksualiteit? Welk gedrag gaat over de grens? En wie bepaalt de grens? Via het Vlaggensysteem van Sensoa krijg je criteria aangereikt die je helpen om te oordelen of een bepaald gedrag de seksuele integriteit van leerlingen schaadt. We bieden ook praktische wenken om op normaal (maar ‘verrassend’) of grensoverschrijdend gedrag te reageren. En omdat integraal werken nodig is, wordt ook ingegaan op de totaliteit van een goed beleid rond relaties en seksualiteit.
    
Spreker(s):
An Victoir (Vrij CLB Netwerk)
    
Datum:
16-10-2019 (10.00-16.00)  23-10-2019 (10.00-16.00)  
    
Plaats:
Vrij CLB Netwerk
Anatole Francestraat 119
1030 Brussel
Tel: 02 240 07 55
Klik voor routebeschrijving
    
Prijs: 144.00
Catering:23.00
    
 Gebruikersnaam
Wachtwoord
Nog geen VCLB-login? Registreer hier.
VCLB Nascholing is een initiatief van de Vrije-CLB-Koepel vzw