Nieuws

Inschrijven

De inschrijvingsperiode is afgelopen. U kan nu enkel nog inschrijven voor nascholingen waar er nog voldoende plaats voor is. Wanneer het icoontje 'schrijf u in' echter ontbreekt, betekent dit dat de nascholing volzet is. 

 

Nascholingsbrochure 2019-2020

Download de pdf-brochure.

 

Wijzigingen/aanvullingen/correcties

  •  Brochure p72: terugkomdag ambassadeurs toernee vital: de data voor Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen werden foutief omgewisseld. De correcte data zijn: donderdag 20 februari 2020 voor Oost-Vlaanderen in Gent en dinsdag 24 maart 2020 voor West-Vlaanderen in Brugge  

  • Intervisie beroepsgeheim én dilemmatraining: de intervisie beroepsgeheim (brochure p 47) kan ook aangevuld worden met een praktijkgerichte dilemmatraining op centrumniveau (spreekster: Kris Stas). CLB's kunnen ook hiervoor intekenen via mail naar nascholing@vrijclbnetwerk.be

  • Redelijke aanpassingen gaat niet door op 13 november: naar aanleiding van het regeerakkoord en de onduidelijkheid rond de procedure afweging redelijkheid van aanpassingen en de rol van CLB hierbij, zien we ons genoodzaakt om de nascholing die gepland was op 13 november uit te stellen tot we meer duidelijkheid hebben. 

'Nieuwe autoriteit' en 'geweldloos verzet' (bruikbare visie voor CLB in de ondersteuning van ouders en scholen n.a.v. probleemedrag)
    
Omschrijving:
Agressief, opstandig of zelfdestructief gedrag bij kinderen en jongeren brengt ouders en leerkrachten tot wanhoop. Dit ongewenst gedrag wordt echter in stand gehouden door vicieuze cirkels waarin ook de machteloosheid en woede van ouders en leerkrachten een belangrijke rol spelen. De aanpak van ‘geweldloos verzet’, zoals beschreven door Haim Omer, lijkt deze evolutie te kunnen keren en is voor CLB bruikbaar: zowel bij aanmeldingen van ernstige gedragsproblemen op school binnen zorgfase 2., als bij aanmeldingen van ernstige gedragsproblemen door ouders waardoor de ontwikkeling van hun kind in gevaar komt. We werken in deze aanpak niet rechtstreeks met de leerling, maar wel met zijn ouders en opvoeders.
    
Spreker(s):
Nadine Callens (zelfstandig nascholer)
    
Datum:
26-09-2019 (9.30-16.00)  15-10-2019 (9.30-16.00)  
    
Plaats:
Vrij CLB Netwerk
Anatole Francestraat 119
1030 Brussel
Tel: 02 240 07 55
Klik voor routebeschrijving
    
Prijs: 144.00
Catering:23.00
    
 Gebruikersnaam
Wachtwoord
Nog geen VCLB-login? Registreer hier.
VCLB Nascholing is een initiatief van de Vrije-CLB-Koepel vzw