Nieuws

Inschrijven

De inschrijvingsperiode is afgelopen. U kan nu enkel nog inschrijven voor nascholingen waar er nog voldoende plaats voor is. Wanneer het icoontje 'schrijf u in' echter ontbreekt, betekent dit dat de nascholing volzet is. 

 

Nascholingsbrochure 2019-2020

Download de pdf-brochure.

 

Wijzigingen/aanvullingen/correcties 


  • Intervisie beroepsgeheim én dilemmatraining: de intervisie beroepsgeheim (brochure p 47) kan ook aangevuld worden met een praktijkgerichte dilemmatraining op centrumniveau (spreekster: Kris Stas). CLB's kunnen ook hiervoor intekenen via mail naar nascholing@vrijclbnetwerk.be


  • 'Praten op motiverende wijze binnen een systematisch contactmoment' op vrijdag 21 februari 2020 in Odisee, Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Schaarbeek)

  •  Modernisering secundair onderwijs - update van woensdag 12 februari gaat door in de lokalen van Vrij CLB Netwerk in Schaarbeek (en dus NIET in het Ellipsgebouw)

Oplossingsgericht werken: co-ouderschap en nieuw samengestelde gezinnen
    
Omschrijving:
Kinderen met gescheiden ouders of levend in nieuw samengestelde gezinnen zijn al lang een alledaags gegeven voor wie met kinderen, jongeren en hun gezin werkt. Dat maakt het er echter niet minder complex op en de valkuilen zijn talrijk en reëel. Vanuit de basis van het oplossingsgericht werken oefenen we fundamentele benaderingen zoals 'meerzijdige partijdigheid', 'circulaire gesprekken' en 'psycho-educatie' met concrete casussen aangebracht door de deelnemers. We bekijken hoe ook hier de flowchart van het Brugs model een goede gids kan zijn om het mandaat dat we van elke partij krijgen, te bepalen. We gaan ook trainen om onze cliënten het potentieel en de meerwaarde die er eveneens aanwezig zijn binnen het co-ouderschap en/of nieuw samengestelde gezinnen, te helpen ontdekken en benutten. Deze nascholing gaat niet in op de juridische aspecten van een (v)echtscheiding. Voor deze kennis kan je inschrijven voor de eerste dag van de nascholingsreeks ‘Deontologische en juridische aspecten van leerlingenbegeleiding’ op donderdag 10 oktober 2019 in Schaarbeek (Vrij CLB Netwerk).
    
Spreker(s):
Sébastien Vernieuwe (psychotherapeut vzw Thepco en trainer Korzybski Brugge)
    
Datum:
17-10-2019 (9.30-16.00)  
    
Plaats:
Hof van Watervliet
Ouder Burg 27
8000 Brugge
Tel: 050 44 03 77
Klik voor routebeschrijving
    
Prijs: 72.00
Catering:11.50
    
 Gebruikersnaam
Wachtwoord
Nog geen VCLB-login? Registreer hier.
VCLB Nascholing is een initiatief van de Vrije-CLB-Koepel vzw