Nieuws

Inschrijven

De inschrijvingsperiode is afgelopen. U kan nu enkel nog inschrijven voor nascholingen waar er nog voldoende plaats voor is. Wanneer het icoontje 'schrijf u in' echter ontbreekt, betekent dit dat de nascholing volzet is. 

 

Nascholingsbrochure 2019-2020

Download de pdf-brochure.

 

Wijzigingen/aanvullingen/correcties

  •  Brochure p72: terugkomdag ambassadeurs toernee vital: de data voor Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen werden foutief omgewisseld. De correcte data zijn: donderdag 20 februari 2020 voor Oost-Vlaanderen in Gent en dinsdag 24 maart 2020 voor West-Vlaanderen in Brugge  

  • Intervisie beroepsgeheim én dilemmatraining: de intervisie beroepsgeheim (brochure p 47) kan ook aangevuld worden met een praktijkgerichte dilemmatraining op centrumniveau (spreekster: Kris Stas). CLB's kunnen ook hiervoor intekenen via mail naar nascholing@vrijclbnetwerk.be

  • Redelijke aanpassingen gaat niet door op 13 november: naar aanleiding van het regeerakkoord en de onduidelijkheid rond de procedure afweging redelijkheid van aanpassingen en de rol van CLB hierbij, zien we ons genoodzaakt om de nascholing die gepland was op 13 november uit te stellen tot we meer duidelijkheid hebben. 

  • Het Vlaggensysteem van Sensoa van 10 en 17 januari 2020 in Brugge werd geannuleerd omwille van te weinig inschrijvingen.

  • 'Praten op motiverende wijze binnen een systematisch contactmoment' op vrijdag 21 februari 2020 in Odisee, Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Schaarbeek)

Oplossingsgericht werken: problematisch internetgebruik en gamen
    
Omschrijving:
Internet, sociale media, games … ze zijn niet meer weg te denken in onze maatschappij. Voor jongeren is veelvuldigheid geen probleem. Het wordt problematisch als het andere levensdomeinen benadeelt: niet meer deelnemen aan gezinsleven, de inzet van school en zelfs soms de gezondheid er onder lijden. Vaak zijn het leerkrachten of ouders die aan de alarmbel trekken. Ze zien het gamen vaak alleen als probleem waardoor er geen ruimte meer is voor nuance. Herstellen van de communicatie kan een belangrijke stap zijn. Sébastien Vernieuwe neemt jullie mee vanuit het Brugs model, geeft handvaten om met deze problematiek te werken vanuit het oplossingsgericht denkkader via het werken met casussen van de deelnemers.
    
Spreker(s):
Sébastien Vernieuwe (psychotherapeut vzw Thepco en trainer Korzybski Brugge)
    
Datum:
22-01-2020 (9.30-16.00)  
    
Plaats:
Vrij CLB regio Gent (Halvemaanstraat)
Halvemaanstraat 96
9040 Sint-Amandsberg
Tel: 092778400
Klik voor routebeschrijving
    
Prijs: 72.00
Catering:11.50
    
 Gebruikersnaam
Wachtwoord
Nog geen VCLB-login? Registreer hier.
VCLB Nascholing is een initiatief van de Vrije-CLB-Koepel vzw