Nieuws

Inschrijven

De inschrijvingsperiode is afgelopen. U kan nu enkel nog inschrijven voor nascholingen waar er nog voldoende plaats voor is. Wanneer het icoontje 'schrijf u in' echter ontbreekt, betekent dit dat de nascholing volzet is. 

 

Nascholingsbrochure 2019-2020

Download de pdf-brochure.

 

Wijzigingen/aanvullingen/correcties 


  • Intervisie beroepsgeheim én dilemmatraining: de intervisie beroepsgeheim (brochure p 47) kan ook aangevuld worden met een praktijkgerichte dilemmatraining op centrumniveau (spreekster: Kris Stas). CLB's kunnen ook hiervoor intekenen via mail naar nascholing@vrijclbnetwerk.be


  • 'Praten op motiverende wijze binnen een systematisch contactmoment' op vrijdag 21 februari 2020 in Odisee, Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Schaarbeek)

  •  Modernisering secundair onderwijs - update van woensdag 12 februari gaat door in de lokalen van Vrij CLB Netwerk in Schaarbeek (en dus NIET in het Ellipsgebouw)

Hoe strategisch doeltreffend reageren op en omgaan met discriminatie door cliënten of collega's?
    
Omschrijving:
CLB-medewerkers worden soms geconfronteerd met discriminatie door cliënten of collega’s. Soms zijn we zelf het mikpunt, soms zijn we getuige. En allemaal gaan we ook zelf wel eens in de fout. Hoe reageer je zonder de relatie kapot te maken? Marijke Cornelis geeft ons een inzicht in wat discriminatie is. We gaan aan de slag met de eigen ervaringen en verkennen een aantal strategieën om doeltreffend te reageren. We onderscheiden de vier posities die je t.a.v. discriminatie kan innemen en verkennen wat je vanuit elke positie kan doen. Je krijgt kaders, handvaten en praktische tips die je helpen om op een professionele manier grenzen aan te geven en de interactie bij te sturen. Je oefent in de groep en gaat de dag nadien versterkt aan het werk. In de overzichtelijke werkbundel lees je alles nog eens rustig na.
    
Spreker(s):
Marijke Cornelis (diversiteitscoach, Diversiteitsacademie)
    
Datum:
11-10-2019  
    
Plaats:
Vrij CLB Netwerk
Anatole Francestraat 119
1030 Brussel
Tel: 02 240 07 55
Klik voor routebeschrijving
    
Prijs: 72.00
Catering:11.50
    
 Gebruikersnaam
Wachtwoord
Nog geen VCLB-login? Registreer hier.
VCLB Nascholing is een initiatief van de Vrije-CLB-Koepel vzw