Nieuws

Inschrijven

De inschrijvingsperiode is afgelopen. U kan nu enkel nog inschrijven voor nascholingen waar er nog voldoende plaats voor is. Wanneer het icoontje 'schrijf u in' echter ontbreekt, betekent dit dat de nascholing volzet is. 

 

Nascholingsbrochure 2019-2020

Download de pdf-brochure.

 

Wijzigingen/aanvullingen/correcties

  •  Brochure p72: terugkomdag ambassadeurs toernee vital: de data voor Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen werden foutief omgewisseld. De correcte data zijn: donderdag 20 februari 2020 voor Oost-Vlaanderen in Gent en dinsdag 24 maart 2020 voor West-Vlaanderen in Brugge  

  • Intervisie beroepsgeheim én dilemmatraining: de intervisie beroepsgeheim (brochure p 47) kan ook aangevuld worden met een praktijkgerichte dilemmatraining op centrumniveau (spreekster: Kris Stas). CLB's kunnen ook hiervoor intekenen via mail naar nascholing@vrijclbnetwerk.be

  • Redelijke aanpassingen gaat niet door op 13 november: naar aanleiding van het regeerakkoord en de onduidelijkheid rond de procedure afweging redelijkheid van aanpassingen en de rol van CLB hierbij, zien we ons genoodzaakt om de nascholing die gepland was op 13 november uit te stellen tot we meer duidelijkheid hebben. 

  • Het Vlaggensysteem van Sensoa van 10 en 17 januari 2020 in Brugge werd geannuleerd omwille van te weinig inschrijvingen.

  • 'Praten op motiverende wijze binnen een systematisch contactmoment' op vrijdag 21 februari 2020 in Odisee, Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Schaarbeek)

Leiderschapstraject - Groei en innovatie vanuit diversiteit, handvatten voor inclusie in je team GEANNULEERD
    
Omschrijving:
Een divers team dat erin slaagt de krachten te bundelen is creatiever en innovatiever, bereikt gemakkelijker het doel en is beter herkenbaar voor de doelgroep. Diversiteit is een rijkdom, vooral in een team dat aan inclusie werkt. Dit leertraject zet jou als directeur/coördinator/inhoudelijke medewerker diversiteit en je team in de startblokken voor een geslaagd diversiteits- en inclusiebeleid. Samen met Marijke Cornelis verkennen we de verschillende argumenten om in te zetten op diversiteit & inclusie en bepalen we waar voor jouw team de meerwaarde zit. Je leert werken met het ‘Diversiteit & Inclusie Kompas’, een handige wegwijzer met acht sleutels naar verbinding in diversiteit. Je vertaalt het Kompas naar jouw praktijk. Aan de hand van het verandermodel van John P. Kotter maken we een stappenplan op maat van jouw CLB. Zo kan je nadien meteen aan de slag. Een overzichtelijke bundel helpt je verder bij de toepassing in de praktijk.
    
Spreker(s):
Marijke Cornelis (diversiteitscoach, Diversiteitsacademie)
    
Datum:
30-01-2020  20-02-2020  
    
Plaats:
Vrij CLB Netwerk
Anatole Francestraat 119
1030 Brussel
Tel: 02 240 07 55
Klik voor routebeschrijving
    
Prijs: 144.00
Catering:23.00
    
 Gebruikersnaam
Wachtwoord
Nog geen VCLB-login? Registreer hier.
VCLB Nascholing is een initiatief van de Vrije-CLB-Koepel vzw