Nieuws

Het vormingsaanbod 2021-2022 kan u in pdf raadplegen. 

In de brochure staan enkel vormingen waar concrete informatie nog ontbreekt. Aan deze vormingen wordt nog volop gewerkt, hiervoor kan (nog) niet worden ingeschreven. 

De algemene inschrijvingsperiode is afgelopen. De bevestigingen van deelname worden in de loop van oktober verstuurd. U kan wel nog inschrijven voor vormingen waar nog voldoende plaatsen voor zijn (ook inhaalsessies). 

inschrijfknop weg = vorming volzet 

 

 

Wijzigingen/aanvullingen

- Datum vorming 'Gesprekstechnieken systematische contactmomenten eerste kleuters': donderdag 10 februari 2022 (Brussel). 

- Instroomdag voor nieuwe medewerkers van 16 november gaat ONLINE door (niet in Schaarbeek)

- De vormingen 'Beroepsgeheim, deontologie en dilemmatraining' en 'Deontologische en juridische aspecten van leerlingenbegeleiding' op 19 oktober, 28 oktober en 9 november zullen ONLINE doorgaan (en niet in Vrij CLB Netwerk, Schaarbeek) 

Omgaan met problematische en verontrustende opvoedingssituaties (op basis van de methodiek Signs of Safety) (Hasselt)
    
Omschrijving:
Het werken aan veiligheid en welzijn van kinderen en jongeren loopt vlotter als de CLB’er erin slaagt om een goede samenwerkingsrelatie met het ganse gezin tot stand te brengen. In verontrustende situaties vormt het opbouwen van zo’n relatie echter een serieuze uitdaging. De oplossings- en krachtengerichte methodiek ‘signs of safety’ biedt hierbij een ondersteunende visie en heel wat nuttige gesprekstechnieken zoals het 'drie-kolommen-model', de 'drie huizen', 'verhaal in woord en beeld', veiligheidsplan, betrekken van netwerken (eigen kracht conferenties)… We bakenen dit weliswaar af tot onze rol binnen de integrale jeugdhulp en tot wat past binnen kortdurende begeleidingen.
    
Spreker(s):
Nadine Callens (zelfstandig nascholer)
    
Datum:
28-10-2021 (9.30-16.00)  12-11-2021 (9.30-16.00)  
    
Plaats:
Universiteit Hasselt


Tel:
Klik voor routebeschrijving
    
Prijs: 144.00
Catering:23.00
    Gebruikersnaam
Wachtwoord
Nog geen VCLB-login? Registreer hier.
VCLB Nascholing is een initiatief van de Vrije-CLB-Koepel vzw