Nieuws

Het vormingsaanbod 2021-2022 kan u in pdf raadplegen. 

In de brochure staan enkel vormingen waar concrete informatie nog ontbreekt. Aan deze vormingen wordt nog volop gewerkt, hiervoor kan (nog) niet worden ingeschreven. 

De algemene inschrijvingsperiode is afgelopen. U kan wel nog inschrijven voor vormingen waar nog voldoende plaatsen voor zijn (ook inhaalsessies). 

inschrijfknop weg = vorming volzet 

 

Wijzigingen/aanvullingen

Oplossingsgericht werken: gesprekken bij (v)echtscheiding en nieuw samengestelde gezinnen
    
Omschrijving:
Deze vorming gaat niet in op de juridische aspecten van een (v)echtscheiding. Voor deze kennis kan je inschrijven voor de eerste dag van de vormingsreeks ‘Deontologische en juridische aspecten van leerlingenbegeleiding’ op dinsdag 19 oktober 2021 in Schaarbeek (Vrij CLB Netwerk). Kinderen met gescheiden ouders of levend in nieuw samengestelde gezinnen zijn al lang een alledaags gegeven voor wie met kinderen, jongeren en hun gezin werkt. Dat maakt het er echter niet minder complex op en de valkuilen zijn talrijk en reëel. Vanuit de basis van het oplossingsgericht werken oefenen we fundamentele benaderingen zoals 'meerzijdige partijdigheid', 'circulaire gesprekken' en 'psycho-educatie' met concrete casussen aangebracht door de deelnemers. We bekijken hoe ook hier de flowchart van het Brugs model een goede gids kan zijn om het mandaat dat we van elke partij krijgen, te bepalen. We gaan ook trainen om onze cliënten het potentieel en de meerwaarde die er eveneens aanwezig zijn binnen het co-ouderschap en/of nieuw samengestelde gezinnen, te helpen ontdekken en benutten.
    
Spreker(s):
Sébastien Vernieuwe (psychotherapeut vzw Thepco en trainer Korzybski Brugge)
    
Datum:
01-06-2022 (9.30-16.00)  
    
Plaats:
Diocesaan Pastoraal Centrum Mechelen
Varkensstraat 6
2800 Mechelen
Tel: 015298491
Klik voor routebeschrijving
    
Prijs: 72.00
Catering:11.50
    
 Gebruikersnaam
Wachtwoord
Nog geen VCLB-login? Registreer hier.
VCLB Nascholing is een initiatief van de Vrije-CLB-Koepel vzw