Nieuws

Het vormingsaanbod 2021-2022 kan u in pdf raadplegen. 

In de brochure staan enkel vormingen waar concrete informatie nog ontbreekt. Aan deze vormingen wordt nog volop gewerkt, hiervoor kan (nog) niet worden ingeschreven. 

De algemene inschrijvingsperiode is afgelopen. De bevestigingen van deelname worden in de loop van oktober verstuurd. U kan wel nog inschrijven voor vormingen waar nog voldoende plaatsen voor zijn (ook inhaalsessies). 

inschrijfknop weg = vorming volzet 

 

 

Wijzigingen/aanvullingen

- Datum vorming 'Gesprekstechnieken systematische contactmomenten eerste kleuters': donderdag 10 februari 2022 (Brussel). 

- Instroomdag voor nieuwe medewerkers van 16 november gaat ONLINE door (niet in Schaarbeek)

- De vormingen 'Beroepsgeheim, deontologie en dilemmatraining' en 'Deontologische en juridische aspecten van leerlingenbegeleiding' op 19 oktober, 28 oktober en 9 november zullen ONLINE doorgaan (en niet in Vrij CLB Netwerk, Schaarbeek) 

Specifieke onderwijsbehoeften bij kleuters op domeinen motoriek en spraak & taal - Hoe kan de CLB-medewerker de kleuteronderwijzer bijstaan?
    
Omschrijving:
Voor kleuters met een vertraagde of verstoorde ontwikkeling op het gebied van spraak & taal en motoriek is de eerste zorg op school van groot belang. Met een professionele en creatieve aanpak probeert de kleuterleidster elk kind aan te spreken op zijn mogelijkheid om stappen vooruit te zetten in zijn ontwikkeling. De ondersteuning van het CLB is daarbij een belangrijk meerwaarde. Op deze studiedag verkennen we de invalshoek van de CLB-medewerker bij het coachen van de kleuterleidster. We starten met een toelichting over ICF en leggen de link naar de domeinspecifieke ontwikkelingsdoelen (instrumentarium van de kleuterleidster). Van daaruit zoeken we naar mogelijke aanpassingen.
    
Spreker(s):
Tine Gheysen, Christine Vonckx, Lies Verlinde (VCLB-Vormingscentrum)
    
Datum:
06-02-2015 (9.30-16.00)  
    
Plaats:
Odisee, Kenniscentrum Gezinswetenschappen
Huart Hamoirlaan 136
1030 Brussel
Tel: 02 240 68 44
Klik voor routebeschrijving
    
Opmerkingen:
Voor de CLB-medewerkers (alle disciplines) die een opdracht hebben als contactpersoon in de kleuterschool.

Prijs: 72.00
Catering:11.50
    
 Gebruikersnaam
Wachtwoord
Nog geen VCLB-login? Registreer hier.
VCLB Nascholing is een initiatief van de Vrije-CLB-Koepel vzw