Nieuws

Inschrijven

De inschrijvingsperiode is afgelopen. U kan nu inschrijven voor nascholingen waarvoor nog plaats is. Nascholingen waarbij het icoontje "schrijf u in" ontbreekt, zijn volzet. 

Nascholingsbrochure 2018-2019

Download de brochure hier.

Annulaties

    • De terugkomdag preventiemedewerkers van dinsdag 26 maart in Schaarbeek kan door ziekte van de spreker NIET doorgaan. Er wordt naar een nieuwe datum gezocht. 
    • De supervisie Omgaan met kindermishandeling van woensdag 27 maart in de voormiddag wordt geannuleerd. 

Downloads 

    • Instapbegeleiding: ppt


De WISC-V toegelicht: handelingsgericht diagnosticeren vanuit het CHC-model
    
Omschrijving:
Aanleiding voor deze nascholing is de publicatie van de nieuwe WISC-V, verwacht in december 2017. We gaan in op de opbouw van het instrument, de gemeten brede cognitieve vaardigheden, de verschillen met de WISC-III-NL, de psychometrische kwaliteit, de normering en de beschikbare materialen om mee aan de slag te gaan. We plaatsen de WISC-V naast instrumenten als CoVaT-CHC, RAKIT-2, AWMA-2-NL, SON 2-8 en zoomen uit naar de plaats van intelligentiemeting in een handelingsgericht diagnostisch traject.
    
Spreker(s):
Gisleen Rauws (VCLB De Wissel, CAP-vzw, KU Leuven), Mark Schittekatte (Testpracticum Universiteit Gent, Commissie Psychodiagnostiek Belgische Federatie van Psychologen, Vlaams Forum Diagnostiek) en Veerle Briers (KU Leuven)
    
Datum:
19-04-2018 (9.30-16.00)  
    
Plaats:
Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen
Huart Hamoirlaan 136
1030 Brussel
Tel: 02 240 68 44
Klik voor routebeschrijving
    
Prijs: 72.00
Catering:11.50
    
 Gebruikersnaam
Wachtwoord
Nog geen VCLB-login? Registreer hier.
VCLB Nascholing is een initiatief van de Vrije-CLB-Koepel vzw