Nieuws

Het vormingsaanbod 2020-2021 kan u in pdf raadplegen.

De inschrijvingsperiode is afgelopen (1 tot en met 25 september). Inschrijven kan enkel nog op aanvraag via mail naar nascholing@vrijclbnetwerk.be (uitgezonderd de instroomdagen en infomomenten).

Wijzigingen 

Locaties:

 • Instroomdag voor nieuwe medewerkers van 27 april: online
 • Teamcoaching Gent (leidinggevenden en teamcoaches): online
 • Ambassadeurs Toernee Vital: online
 • Buiten de lijnen: online

Info

 • Kapstokken bij een handelingsgericht diagnostisch traject (e-modules): de inhoud van de vorming uit de voorbije jaren, wordt door het Prodia-team omgezet in online-modules die zelfstandig te doorlopen zijn. In de loop van 2020-2021 zullen de e-modules vrij beschikbaar gesteld worden op www.prodiagnostiek.be. De leerpaden worden uitgewerkt volgens de Prodia-denkkaders: handelingsgericht werken, handelingsgerichte diagnostisch traject, ICF-CY, … 

Uitgestelde/geannuleerde vormingen

 • Creatief met jonge kinderen communiceren
 • Omgaan met kindermishandeling
 • Oplossingsgericht werken: creatieve communicatietechnieken 
 • Dilemmatraining
 • Opleiding vertrouwenspersonen
 • Onthaalmedewerkers, eerste onthaal in het FransOuders als partners, A bridge over troubled water
    
Omschrijving:
Communicatie met ouders is een grote uitdaging. Samenwerken met ouders, en daarbij relaties opbouwen op weg naar een zinvol perspectief. Samen zoeken naar krachten in complexe, soms vastgelopen situaties. Het balanceren tussen werkelijkheid en wenselijkheid, tussen afstand en nabijheid. Het kluwen van relaties, loyaliteiten en emoties beseffen en ontwarren… Je maakt kennis met communicatietrajecten die inspireren om bewuster en efficiënter met ouders te communiceren. Rik Prenen bekijkt hoe communicatie de brug kan slaan tussen ‘inzicht’ en ‘uitzicht’, hoe je krachten van ouders en leerlingen kan ontdekken en inzetten, maar ook hoe je kan omgaan met hobbels in de weg: het spook van de weerstand, slecht nieuws, meervoudige loyaliteit, merkwaardige betekenisgeving… Je maakt kennis met ‘figuring futures’. Elke Gybels laat je meekijken en meedoen tijdens de workshop over de creatieve duplotechniek. Een methodiek die ouders én leerlingen perspectief biedt wanneer woorden tekortschieten.
    
Spreker(s):
Rik Prenen (coödinator ROC, VCLB-Limburg, docent associatie KU Leuven) Elke Gybels (therapeute 'De context' en docente KHLim)
    
Datum:
02-04-2015  28-04-2015  08-05-2015  
    
Plaats:
Jeugdherberg 'De Blauwput'
Martelarenlaan 11A
3000 Leuven
Tel: 016 32 44 68
Klik voor routebeschrijving
    
Opmerkingen:
Voor CLB-medewerkers van alle disciplines.

Prijs: 90.00
Catering:34.50
    
 Gebruikersnaam
Wachtwoord
Nog geen VCLB-login? Registreer hier.
VCLB Nascholing is een initiatief van de Vrije-CLB-Koepel vzw