Nieuws

Inschrijven

De inschrijvingsperiode is afgelopen. U kan nu enkel nog inschrijven voor nascholingen waar er nog voldoende plaats voor is. Wanneer het icoontje 'schrijf u in' echter ontbreekt, betekent dit dat de nascholing volzet is. 

 

Nascholingsbrochure 2019-2020

Download de pdf-brochure.

 

Wijzigingen/aanvullingen/correcties 


  • Intervisie beroepsgeheim én dilemmatraining: de intervisie beroepsgeheim (brochure p 47) kan ook aangevuld worden met een praktijkgerichte dilemmatraining op centrumniveau (spreekster: Kris Stas). CLB's kunnen ook hiervoor intekenen via mail naar nascholing@vrijclbnetwerk.be


  • 'Praten op motiverende wijze binnen een systematisch contactmoment' op vrijdag 21 februari 2020 in Odisee, Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Schaarbeek)

  •  Modernisering secundair onderwijs - update van woensdag 12 februari gaat door in de lokalen van Vrij CLB Netwerk in Schaarbeek (en dus NIET in het Ellipsgebouw)

Korte oplossingsgerichte interventies? Ja, ook als het om gezondheid gaat (Schaarbeek)
    
Omschrijving:
Oplossingen aanreiken bij vragen van leerlingen en ouders, dat doen wij niet. We helpen hen wél om zelf te zeggen OF wat ze willen doen, WAT ze dan willen bereiken, en wat HEN helpt om zo ver te komen. Dat is de essentie van korte oplossingsgerichte therapie. Het samen zoeken naar perspectief en krachten helpt om haalbare en duurzame oplossingen te bedenken die echt werken. Als arts of verpleegkundige ben je dit kader misschien minder vertrouwd en daarom bieden ervaren KOT-aanbieders met kennis van de CLB-wereld jou een compacte inleiding in het kader. Zo kan je zelf bepalen of je je verder wil verdiepen in KOT.
    
Spreker(s):
Rik Prenen en Elke Gybels (praktijk ‘De Content’)
    
Datum:
11-10-2019 (9.30-16.00)  
    
Plaats:
Vrij CLB Netwerk
Anatole Francestraat 119
1030 Brussel
Tel: 02 240 07 55
Klik voor routebeschrijving
    
Prijs: 72.00
Catering:11.50
    
 Gebruikersnaam
Wachtwoord
Nog geen VCLB-login? Registreer hier.
VCLB Nascholing is een initiatief van de Vrije-CLB-Koepel vzw