Nieuws

VCLB nascholingsbrochure 2017-2018

De nascholingsbrochure online.

NIEUWS 

De nascholing "Werken met (moslim)jongeren in een diverse samenleving" van vrijdag 19 januari kan door onvoorziene omstandigheden NIET doorgaan. We zoeken naar een nieuwe datum en houden de deelnemers op de hoogte.  

 

De nascholingsreeks 'Nieuwe autoriteit en geweldloos verzet' in Limburg (23 januari, 1 en 23 februari 2018) kan helaas NIET doorgaan. Wellicht wordt deze reeks verplaatst naar volgend schooljaar

Wie inschrijft voor een nascholing krijgt steeds een mail met praktische informatie, ongeveer een week voor de nascholing van start gaat. We hebben echter de laatste tijd gemerkt dat veel van onze mails in de spam terechtkomen... controleer deze dus ook regelmatig! 

Wijzigingen/aanvullingen t.o.v. nascholingsbrochure

- 'Praten met (heel) jonge kinderen': de tweede dag gaat door op donderdag 1 februari 2018 (én niet op vrijdag 26 januari 2018)

- Locatie 'Loopbaangesprekken' van donderdag 29 maart 2018 gewijzigd: De Finale i.p.v. VCLB De Wissel (Antwerpen) 

- Datum gekend voor 'Psychiatrische problemen in de schoolsetting': dinsdag 6 maart 2018

- De nascholing 'Elektronisch personeelsdossier PLATO' wordt verplaatst van dinsdag 24 april naar dinsdag 26 juni 2018. 


'Maar ik ben geen meisje!' Begeleiding van transgender leerlingen (Gent)
    
Omschrijving:
De laatste jaren stijgt het aantal kinderen en jongeren dat zich als transgender benoemt explosief. Daardoor worden veel CLB-medewerkers en scholen, van kleuter- tot hogeschool, voor het eerst geconfronteerd met deze thematiek. De focus van deze praktijkgerichte vorming ligt op het correct begeleiden, adviseren en eventueel doorverwijzen van school, leerling en ouders. In de eerste plaats bekijken we wat transgender (gendervariant, genderdysfoor…) zijn precies is en welke impact dit heeft op kind en omgeving. We gaan na hoe we omgaan met kinderen die zich ‘atypisch’ voor hun geslacht gedragen en vanaf welk punt dit gedrag best als zorgwekkend wordt beschouwd. We bestuderen de laatste inzichten omtrent de professionele begeleiding van deze kinderen en jongeren, zowel op medisch als psychosociaal vlak. Veel aandacht gaat naar de praktische vraagstukken i.v.m. groepsindeling bij jongens of meisjes, voornaam, toiletkeuze, slaapkamer bij meerdaagse uitstappen, toegelaten kledij, outing, sociale integratie…
    
Spreker(s):
Steffie De Baerdemaeker (çavaria)
    
Datum:
16-03-2018 (10.00-16.00)  
    
Plaats:
VAC (Virginie Lovelinggebouw)
Koningin Maria Hendrikaplein 70
9000 Gent
Tel:
Klik voor routebeschrijving
    
Prijs: 72.00
Catering:11.50
    
 Gebruikersnaam
Wachtwoord
Nog geen VCLB-login? Registreer hier.
VCLB Nascholing is een initiatief van de Vrije-CLB-Koepel vzw