Nieuws

Het vormingsaanbod 2020-2021 kan u in pdf raadplegen.

De inschrijvingsperiode is afgelopen (1 tot en met 25 september). Inschrijven kan enkel nog op aanvraag via mail naar nascholing@vrijclbnetwerk.be (uitgezonderd de instroomdagen en infomomenten).

Wijzigingen 

Locaties:

 • Instroomdag voor nieuwe medewerkers van 27 april: online
 • Teamcoaching Gent (leidinggevenden en teamcoaches): online
 • Ambassadeurs Toernee Vital: online
 • Buiten de lijnen: online

Info

 • Kapstokken bij een handelingsgericht diagnostisch traject (e-modules): de inhoud van de vorming uit de voorbije jaren, wordt door het Prodia-team omgezet in online-modules die zelfstandig te doorlopen zijn. In de loop van 2020-2021 zullen de e-modules vrij beschikbaar gesteld worden op www.prodiagnostiek.be. De leerpaden worden uitgewerkt volgens de Prodia-denkkaders: handelingsgericht werken, handelingsgerichte diagnostisch traject, ICF-CY, … 

Uitgestelde/geannuleerde vormingen

 • Creatief met jonge kinderen communiceren
 • Omgaan met kindermishandeling
 • Oplossingsgericht werken: creatieve communicatietechnieken 
 • Dilemmatraining
 • Opleiding vertrouwenspersonen
 • Onthaalmedewerkers, eerste onthaal in het FransGedragsgerichte leerlingenbegeleiding in het HGW-kader: 1e jaar
    
Omschrijving:
Het handelingsgericht werken en het correct uitvoeren van de protocollen die uitgewerkt werden voor uiteenlopende problematieken waarmee het CLB geconfronteerd wordt, vereisen een grondige kennis van de onderliggende leertheoretische basis. In deze opleiding volgen we de stappen van het handelingsgericht werken om problemen te verkennen, een diagnose te stellen en alle betrokken partijen in te schakelen in een plan van aanpak. In het eerste jaar worden deelnemers vertrouwd gemaakt met de praktische toepassingen van de leertheorie in de dagelijkse VCLB-praktijk. Daarna verdiepen we deze kennis door steeds in te zoemen op bepaalde aanpakprincipes (operante technieken, zelfcontroleprocedures, emotieregulatie, mediatietechnieken, cognitieve technieken, exposure). In de twee laatste sessies komen het coachen van ouders en leerkrachten en het begeleiden van studiemotivatie aan bod.
    
Spreker(s):
Ingrid Coosemans (psychologe, therapeute), Els Joos (KU Leuven), Hermien De Backer en Els Dewit (Jongerenpsychoconsult), Nina Nyman (Herlaarhof)
    
Datum:
03-10-2014  07-11-2014  28-11-2014  05-12-2014  15-01-2015  05-03-2015  20-03-2015  29-05-2015  
    
Plaats:
Provinciehuis Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven
Tel: 016 26 73 80
Klik voor routebeschrijving
    
Opmerkingen:
Voor CLB-medewerkers van alle disciplines.

Prijs: 240.00
Catering:92.00
    
 Gebruikersnaam
Wachtwoord
Nog geen VCLB-login? Registreer hier.
VCLB Nascholing is een initiatief van de Vrije-CLB-Koepel vzw